به گزارش روابط عمومی آکادمی خیر ایران، چهل و نهمین نشست از سلسله‌نشست‌های “یک چای، یک تجربه” با موضوع معرفی و آشنایی بیشتر با فعالیت‌های مؤسسه «ترویج مشارکت اجتماعی مردمی (تمام)» با حضور دکتر سارا نوروزی (مدیرعامل مؤسسه) در روز دوشنبه هفتم اسفندماه از ساعت 15:00 به شکل حضوری در محل آکادمی خیر ایران و آنلاین در بستر اینستاگرام و سایت آکادمی برگزار شد.

در این جلسه نوروزی ضمن اشاره به تاریخچه شکل‌گیری این مؤسسه، درباره محور فعالیت‌های مؤسسه گفت: فعالیت اصلی مؤسسه ترویج مشارکت اجتماعی مردمی، کاهش آسیب‌های کودکان کار با محوریت خروج کامل کودکان از چرخۀ کار است.

 وی در ادامه ضمن اشاره به «نحوه شناسایی کودکان»، گفت: در مرحله اول، ما به دنبال پیدا کردن جامعۀ هدف هستیم. اکثر کودکان کار، آن چیزی نیست که ما می‌بینیم، بسیاری از آنان در کارگاه‌ها و مکان‌های نامناسب کار می‌کنند که برای آنان بسیار پرخطر است.

در مرحله بعد، باید بچه‌ها را قانع کنیم تا به مؤسسه بیایند. بعد از آنکه بچه به مؤسسه می‌آید در مرحله بعد ارتباط گیری با خانواده و تشکیل پرونده شروع می‌شود. عمدتاً دو دلیل برای ورود بچه‌ها به چرخۀ کار وجود دارد: یکی فرهنگ خانواده و دیگری فقر اقتصادی. در دسته اول که نشئت‌گرفته از عدم آموزش است، آگاه‌سازی را مد نظر قرار می‌دهیم.

نوروزی در ادامه گفت: بعد از تشکیل پرونده، به خانه کودک می‌رویم تا راستی‌آزمایی صورت گیرد و شرایط کودک در خانواده را ببینیم. بدین ترتیب پرونده تکمیل می‌شود و کودک نیز وارد چرخه آموزش می‌شود. پس از استعدادیابی، با توجه به استعداد به او جهت‌دهی می‌شود تا آموزش ببیند.

 وی در ادامه اضافه کرد: جامعۀ هدف ما، غالباً کودکان کار در رنج سنی ۸ تا ۱۲ سال هستند، سن کودکان کار طبق کنوانسیون کودک، زیر 18 سال و در قوانین ایران، زیر 15 سال است. هدف اصلی ما، کاهش آسیب کودکان کار است و اینکه همه آن‌ها از نعمت تحصیل برخوردار شوند. مهر امسال جشن پایان بی‌سوادی را برای بچه‌های خودمان که حدود ۲۶۰ نفر هستند، برگزار کردیم.

گفتنی است سلسله نشست‌های یک  چای-یک تجربه در روزهای دوشنبه هرهفته از ساعت 15 الی 16:30 در محل آکادمی  خیر ایران برگزار می‌شود، عموم علاقمندان می‌توانند جهت شرکت در نشست‌های  آتی آکادمی خیر ایران با شماره‌های 86096304-09912069037 تماس حاصل  فرمایند.